Danske Billedbureauer .dk - Billeder


 
 

Billedbureau hjælper med at finde de bedste billeder


Billedredaktøren i et billedbureau skal kunne hjælpe kunden med at finde de bedste billeder

De fleste billedbureauer i dag er blevet automatiserede ved, at billederne er blevet digitaliserede og nu ligger som digitale billedfiler i en billeddatabase. Hermed er de i de fleste tilfælde blevet direkte søgbare for kunderne på nettet, uanset hvor kunden befinder sig i verden.

Dette er både en lettelse for billedredaktørerne i billedbureauet og for kunderne. Men stadigt vil den professionelle billedredaktør i billedbureauet være afgørende for kundens udbytte af søgningerne. Det viser sig netop, at så snart kunden skal bruge billeder, der ikke nemt kan sættes en éntydig etikette på i form af søgeord, så er billedbureauets egne billedredaktører uundværlige.

Et meget stort billedbureau som Scanpix har gjort meget ud af at hjælpe kunderne til at blive bedre til selv at finde billeder. Det er en naturlig del af en rationaliseringsstrategi fra bureauets side. Men det er naturligvis også en form for kundepleje, der hurtigt kan hjælpe kunden til at få en bedre oplevelse af sin egen søgning og dermed en mere positiv oplevelse af at bruge billedbureauet.

En god kundekontakt vil altid være uundværlig for et professionelt billedbureau. Her er de etablerede billedbureauer de nye små billedbureauer overlegne, i hvert fald så længe, disse endnu ikke har fuldtidsansatte billedredaktører.

Kundens hjælp fra billedredaktøren er både vigtig ved søgninger i generelle billedatabaser, som ovenfor nævnte Scanpix. Men billedredaktøren kan være endnu mere vigtig i det billedbureau, der er stærkt specialiseret.

Er der brug for naturbilleder, kan billedredaktørerne for eksempel i billedbureauet BIOFOTO have meget behov for den professionelle assistance for at undgå at bruge forkerte billeder. En avis har måske brug for et billede af ’en tæge’, men det virkelige behov er for et billede af en skovflåt. Mange mere sofistikerede eksempler på forkert brug af billeder fra et billedbureau forekommer jævnligt.

Vil man undgå den slags fejlslagne valg af billeder, må den professionelle billedbruger henvende sig til et professionelt billedbureau, der varetages af professionelle billedredaktører.

 

 

 

www.DanskeBilledbureauer.dk

 
.